פש"ר
בית המשפט המחוזי חיפה
|
381-03
26/03/2012
|
בפני השופט:
בטינה טאובר
|
- נגד - |
התובע:
חיים בן עוז
|
הנתבע:
כונס הנכסים הרשמי
|
החלטה |
1. בפניי בקשה שהוגשה על ידי הנאמן לביטול הליך פשיטת הרגל שנפתח לבקשתו של החייב. הנאמן מנמק בקשתו בעובדה שהחייב אינו משלם תשלומים חודשיים, אינו מגיש דוחות חודשיים, ואינו מסדיר את חובו לקופת הכינוס. עוד ציין הנאמן כי החייב לא ביצע את התשלום כולו או חלקו, ביחס להצעת הסדר שהציע החייב, אשר נדונה ואושרה על ידי בית משפט ביום 9.6.11.
2. החייב מתנגד לבקשה. לטענתו הינו משלם תשלומים חודשיים כסדרם, פועל לגייס את סכום ההסדר אליו הגיע עם נושיו ובנסיבות בהן לא הצליח לגייס את סכום הפשרה, אין מקום להביא את ההליך לכדי סיום על דרך ביטול הליכי פשיטת הרגל.
3. הכנ"ר מצטרף לעמדת הנאמן ומציין כי מעבר לעובדה שהיה על החייב לשלם עד ליום 9.7.11 סכום של 80,000 ש"ח וכן בהמשך סך של 27,000 ש"ח בפריסה ל- 12 תשלומים, לא שילם החייב תשלום כלשהו על פי הצעת ההסדר שהציע, ובנוסף צבר החייב 51 פיגורים, המסתכמים בסכום של 25,500 ש"ח. עוד ציין הכנ"ר כי החייב אינו מגיש דוחות אודות הכנסות והוצאות והדו"ח האחרון שהוגש על ידו הינו מחודש דצמבר 2005. הכנ"ר ציין בתגובתו כי התנהלות החייב נעדרת תום לב. החייב מנצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל, בעודו נהנה מעיכוב הליכים ומבזה את החלטות בית המשפט.
4. לאחר ששבתי ועיינתי בבקשת הנאמן ובתגובות החייב והכנ"ר, ראיתי להורות על ביטול הליך פשיטת הרגל שנפתח לבקשת החייב. מתגובת הכנ"ר עולה כי טענת החייב לפיה הינו משלם תשלומים חודשיים כסדרם, אין בה ממש ובפועל עד למועד הגשת תגובת הכנ"ר, צבר החייב 51 פיגורים המסתמכים בסך של 25,500 ש"ח. כמו כן אין החייב מגיש דוחות חודשיים אודות הכנסות והוצאות ובפועל הדו"ח האחרון שהוגש על ידי החייב הינו מחודש דצמבר 2005.
5. חייב שאינו משלם תשלומים שהושתו עליו במסגרת צו הכינוס כסדרם ובמועדם, מנצל לרעה את הליך פשיטת הרגל ואף אינו מסדיר את חוב פיגוריו, הגם שניתנו לו אפשריות חוזרות ונשנות לעשות כן, אין מקומו במסגרת הליך פשיטת רגל.
זאת ועוד, החייב אף נמנע מלהגיש דוחות חודשיים אודות הכנסותיו והוצאותיו, הגם שהינו מודע לחובה שנקבעה במסגרת צו הכינוס בדבר הגשת דוחות אודות הכנסות והוצאות ובאופן שאינו מדווח לנאמן ולכנ"ר על הכנסותיו ועל פוטנציאל החייב לפרוע את חובותיו לנושיו.
6. לחייב ניתנה אפשרות חרף מחדליו להציע הצעת הסדר לנושים, אשר נדונה ואושרה בדיון שהתקיים ביום 9.6.11. בהתאם להצעת ההסדר, היה על החייב לשלם את הסך של 80,000 ש"ח עד ליום 9.7.11 וכן לשלם סך נוסף של 27,000 ש"ח ב - 12 תשלומים נוספים, וזאת בנוסף לסך המצוי בקופת הכינוס. החייב לא פעל להפקדת סכום כלשהו לקופת הכינוס, למרות פניות חוזרות ונשנות מצד הנאמן, וחרף החלטת בית המשפט מיום 9.6.11. בנוסף, החייב לא טרח להגיש ולו בקשה שתבהיר את סיבת העיכוב ו/או אי התשלום שהציע הוא עצמו ו/או תסדיר את סילוק חוב הפיגורים שנוצר.
7. בנסיבות אלה אין מנוס ממסקנה כי התנהלותו של החייב מעידה על חוסר תום לב, ניצול לרעה של הליכי פשיטת הרגל בעודו נהנה מעיכוב הליכים ועל כן יש מקום להורות על ביטולם.
8. לאור כל האמור, הנני מורה על ביטול הליכי פשיטת הרגל.
הצו לכינוס נכסי החייב מיום 7.9.03 מבוטל בזה וכן מבוטלות ההגבלות שהושתו על החייב, לרבות צו העיכוב יציאה מן הארץ.
ביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ מעוכב למשך 45 יום.
הכנ"ר יודיע ללשכות ההוצל"פ והנושים שהגישו תביעות חוב על ההחלטה.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ג' ניסן תשע"ב, 26 מרץ 2012, בהעדר הצדדים.